U bent hier: Home Nepal Namasté Nepal

Namasté Nepal - Maak kennis

Namasté Nepal

Nepal spreekt tot ieders verbeelding met zijn indrukwekkende bergtoppen, groene landschappen of culturele bezienswaardigheden ... Voor wie dit unieke land wil bezoeken maar geen al te zware trekking wil ondernemen, is dit 10-daags programma ideaal. Bezoek de 3 koningssteden. Sightseeing in Kathmandu met oa. Durbar Square en de tempel van de levende godin Kumari.

Bekijk het volledige programma
Bekijk foto's van dit programma
Prijzen & data van dit programma
Schrijf hier in voor deze reis

Foto's

Ideaal als kennismaking

De Kathmanduvallei met zijn koningssteden Kathmandu, Patan en Bhaktapur en zijn talrijke stupa's, tempels en monumenten zijn op zich al een reis waard. In de talrijke dorpjes oefenen de ambachtslui hun beroep hier nog op straat uit en wordt u overal hartelijk onthaald. Iets verder naar het Westen ligt Pokhara. Deze stad aan het Phewameer waar het Anapurna gebergte zich weerspiegelt in het bijna rimpelloze water.

Verder op het programma:
Maak kennisg met Nepal en de koningssteden
Sightseeing in Kathmandu
Lichte wandeling naar een tentenkamp

Nepal in het kort

Nepal
Klik op de kaart voor een grotere versie.

Het land Nepal, officieel de Federale Democratische Republiek Nepal, is gelegen in de Himalaya tussen India en China. Nepal heeft een lange geschiedenis die teruggaat tot voor het begin van de christelijke jaartelling. Het is de geboorteplaats van de Boeddha. Door de ligging van het land heeft het zowel Indiase als Tibetaanse invloeden.

Oppervlakte: Nepal is een Hindoeďstisch koninkrijk begrenst in het noorden door Tibet (China), ten oosten door Sikkim (India) ten zuiden en ten westen door India. Het lang is zo'n ca. 800 kilometer lang en ca. 200 km breed, dus 5x groter dan België.

Geografie: Het grootste gedeelte van Nepal is zeer bergachtig. Van de 10 hoogste bergen in de wereld liggen er 8 in Nepal, waaronder de Mount Everest die aan de grens met China (Tibet) ligt.

Taal: Nepali is de algemene taal die echter door heel wat mensen in de dorpen buiten de Kathmanduvallei niet gesproken wordt. Vele kleinere etnische groepen spreken een eigen taal, meestal afkomstig van het Tibetaans (in de bergen) of van het Hindoe (in de lagere regionen). Steeds meer mensen in de steden spreken wel wat Engels.Stuur naar iemand die geďnteresseerd kan zijn