U bent hier: Home Nepal Trekking Poon Hill

Trekking Poon Hill

Trekking Poon Hill

Deze trektocht is ideaal voor wie wil kennismaken met het wandelen in de bergen of 'trekking'. Het Annapurna gebied is vooral gekend voor z'n spectacluaire en wondermooie landschappen. Een goede gezondheid en basisconditie is voldoende om deel te nemen aan deze trektocht. De tocht begint heel rustig en zonder grote hoogteverschillen zodat u zich perfect kan aanpassen aan de omstandigheden.

Bekijk het volledige programma
Bekijk foto's van dit programma
Prijzen & data van dit programma
Schrijf hier in voor deze reis

Foto's

Hoogtepunten

De trektocht begint in de lage subtropische regio, waar het zelfs in het najaar erg warm kan zijn. Op de terrassen verbouwt de hindoebevolking rijst en houden ze waterbuffels. Door de overvloedige moessonregens gedijen de gewassen hier zeer goed. Het verschil met de achterzijde van het massief is zeer opvallend. De kale valleien worden door de bergen beschut tegen de moesson- regens. Het klimaat in de regenschaduw is droog en woestijnachtig. Ook de bewoners zijn anders en eerder van boedhistisch-tibetaanse afkomst.

Andere hoogtepunten:

De spectaculaire gletsjers van de Annapurna
De prachtige Jarsang Khola vallei
De tempel met de eeuwige vlam in Muktinath

Nepal in het kort

Nepal
Klik op de kaart voor een grotere versie.

Het land Nepal, officieel de Federale Democratische Republiek Nepal, is gelegen in de Himalaya tussen India en China. Nepal heeft een lange geschiedenis die teruggaat tot voor het begin van de christelijke jaartelling. Het is de geboorteplaats van de Boeddha. Door de ligging van het land heeft het zowel Indiase als Tibetaanse invloeden.

Oppervlakte: Nepal is een Hindoe´stisch koninkrijk begrenst in het noorden door Tibet (China), ten oosten door Sikkim (India) ten zuiden en ten westen door India. Het lang is zo'n ca. 800 kilometer lang en ca. 200 km breed, dus 5x groter dan BelgiŰ.

Geografie: Het grootste gedeelte van Nepal is zeer bergachtig. Van de 10 hoogste bergen in de wereld liggen er 8 in Nepal, waaronder de Mount Everest die aan de grens met China (Tibet) ligt.

Taal: Nepali is de algemene taal die echter door heel wat mensen in de dorpen buiten de Kathmanduvallei niet gesproken wordt. Vele kleinere etnische groepen spreken een eigen taal, meestal afkomstig van het Tibetaans (in de bergen) of van het Hindoe (in de lagere regionen). Steeds meer mensen in de steden spreken wel wat Engels.Stuur naar iemand die ge´nteresseerd kan zijn