U bent hier: Home Noord-India Grote rondreis Noord-India

Grote rondreis Noord-India

Grote rondreis Noord-India

Beleef al het beste wat Noord-India te bieden heeft tijdens deze complete 20-daagse rondreis op privé basis. U maakt kennis met het rijke verleden en de diepe tradities van India. Tijdens de reis maakt u ook kennis met de minder gekende toeristische sites en is er een mooie mix voorzien tussen cultuur en natuur.

Meer lezen

Individueel programma
Bekijk het fotoalbum
Bekijk de prijzen van deze programma
Schrijf in voor deze rondreis

Foto's

Ontdek klein-Tibet

India heeft zoveel te bieden dat één reis naar dit land eigenlijk niet genoeg is. Het land is rijk aan cultuur, tradities, eeuwenoude monumenten en een overweldigende natuur. Tijdens uw reis komt u op fascinerende plaatsen waar al uw zintuigen geprikkeld worden. De oude forten en paleizen zijn de stille getuigen van de weelde waarin de maharadja's vroeger leefden.

Enkele hoogtepunten:

Het sprookjesachtige Jaisalmer
Jodhpur, ook wel de 'blauwe stad' genoemd
De beroemde tempels van Khajuraho

Ladakh in het kort

India kaart
Klik op de kaart voor een grotere versie.

Geografie: India, officieel de Republiek India, is een uitgebreid land. Met zijn 3.287.263 km² is het ongeveer 105x België.

Klimaat: Het land heeft door zijn grootte verscheidene klimaatgebieden, van tropisch in het zuiden tot een gematigd klimaat in het noorden. Het grootste deel van India wordt echter gekenmerkt door een moessonklimaat dat 3 seizoenen kent. Het koele seizoen van oktober tot februari, het hete seizoen van maart tot juni en het regenseizoen van midden juni tot september.

Fauna & flora: Het noordwesten is voornamelijk steppe en woestijn. Het centrale plateau in het zuiden kent een begroeiing van palmbomen met regenwoud naar de regenachtige zuidwestkust toe. India kent door zijn grootte en zijn verschillende klimaten een zeer divers dierenrijk.Stuur naar iemand die geïnteresseerd kan zijn