U bent hier: Home Nepal Grote rondreis Nepal

Grote rondreis Nepal - 15-daagse Nederlandstalig begeleide groepsreis

Grote rondreis Nepal

Uiterst volledige en kwalitatieve cultuur- en natuurreis in een kleine Nederlandstalige groep. Reis mee met één van onze ervaren reisleiders en laat u verassen door een boeiend land en een gastvrije bevolking.
Op het programma staan alle hoogtepunten van Nepal: de volledige Kathmanduvallei met z'n koningssteden, Pokhara en het Phewa meer, de geboorteplaats van Boeddha, een safari in het Royal National Chitwan Park, Dhulikhel met z'n prachtige zonsondergang.

Bekijk het volledige programma
Bekijk foto's van dit programma
Prijzen & data van dit programma
Schrijf hier in voor deze reis

Foto's

Alle hoogtepunten

Nepal Groepsreis
Nepal hoogtepunten
Nepal cultuurreis
Nepal, buitengewone natuur en cultuur

Kathmandu is de hoofdstad en het toeristische centrum van Nepal. Het ligt samen met de ander 2 koningssteden Bhaktapur en Patan in de Kathmanduvallei aan de voet van het Himalayagebergte. Hoewel Kathmandu de meest drukke en moderne is van de koningssteden, heeft het oude centrum de uitstraling en charme van een middeleeuwse stad goed kunnen bewaren.

Verder op het programma
Shes Narayan met zijn prachtige beelden
Jungleactiviteiten in het Chitwan NP
Lumbini, geboorteplaats van BoeddhaAsteria Expeditions - Poolexpedities, Reizen buiten het gewone en Lapland bestemmingen

Nepal in het kort

Nepal
Klik op de kaart voor een grotere versie.

Het land Nepal, officieel de Federale Democratische Republiek Nepal, is gelegen in de Himalaya tussen India en China. Nepal heeft een lange geschiedenis die teruggaat tot voor het begin van de christelijke jaartelling. Het is de geboorteplaats van de Boeddha. Door de ligging van het land heeft het zowel Indiase als Tibetaanse invloeden.

Oppervlakte: Nepal is een Hindoeïstisch koninkrijk begrenst in het noorden door Tibet (China), ten oosten door Sikkim (India) ten zuiden en ten westen door India. Het lang is zo'n ca. 800 kilometer lang en ca. 200 km breed, dus 5x groter dan België.

Geografie: Het grootste gedeelte van Nepal is zeer bergachtig. Van de 10 hoogste bergen in de wereld liggen er 8 in Nepal, waaronder de Mount Everest die aan de grens met China (Tibet) ligt.Stuur naar iemand die geïnteresseerd kan zijn