U bent hier: Home Tibet Grote rondreis Tibet en Nepal

Grote rondreis Tibet en Nepal -
18-daagse begeleide groepsreis

Grote Tibet-Nepal rondreis 19 dagen

Alhoewel Tibet een lange tijd, en deels ook nu nog, zo afgelegen en ontoegankelijk was, heeft het steeds tot de verbeelding gesproken van de westerse wereld. Tibet vormt een apart en boeiend land dat ondanks de chinese kolonisatie zijn eigen charme en authenticiteit wist te bewaren. Daarnaast ontdekt u de essentie van Nepal met de volledige Kathmanduvallei.

Meer lezen

Bekijk het programma
Bekijk het fotoalbum
Prijzen & data
Schrijf in voor deze groepsreis

Foto's

Tibet + essentie Nepal


Een van de hoogtepunten van deze reis is Potala, het zomerpaleis van de Daila Lama.
Dit uniek stuk Unesco Werelderfgoed werd gebouwd in 640 en is gelegen op de 'Rode Heuvel' op enkele kilometers van de oude kern van de stad Vandaan. U reist in een kleine Nederlandstalige groep op basis van vol pension met een privé gids.

Enkele hoogtepunten::

Patan, de koningsstad met oa. Durban Square
De kloosters van Lhasa, Tsedang, Gyantse,...
Korte trekking naar het Everest Base Camp

Tibet in het kort

Tibet
Klik op de kaart voor een grotere versie.

Oppervlakte: Tibet heeft een oppervlakte van 1.246.000 km², wat 1/8ste is van het totale grondopppervlakte van China.

Klimaat: Het klimaat wordt grotendeels bepaald door de uitzonderlijke ligging : in de regenschaduw van de Himalaya en op een gemiddelde hoogte van 4000m. De winters zijn zonnig en droog maar bitter koud, de zomers zijn het warmst maar de kans op bewolking en neerslag is dan merkelijk groter.

Fauna & flora: Door de hoogteverschillen zijn er verschillende florazones. Hooggelegen gebieden als de Chang Tang-vlakten, zijn zo goed als kaal op enkele grassoorten na. In Centraal-Tibet vind je rond de rivieren wilgen en wilde bloemen. De lagergelegen gebieden, zoals de grensstreek bij Nepal, zijn bosachtig.Stuur naar iemand die geïnteresseerd kan zijn