U bent hier: Home Bhutan Bhutan, het laatste Shangri La

17-daagse rondreis Bhutan

Bhutan - het laatste Shangri-La: 17-daagse grote rondreis

Bhutan was een lange tijd afgesloten voor de westerse wereld en het is pas recentelijk dat dit eeuwenoud verscholen koninkrijk, in beperkte mate, werd opengesteld voor toerisme. Door dit systeem van quota is een reis naar Bhutan zeker niet goedkoop, maar u treft er dan ook een authentiek stukje natuur en cultuur.

Meer lezen

Individueel programma
Bekijk de foto's
Bekijk de prijzen van dit programma
Schrijf in voor deze rondreis

Foto's

Betoverend Bhutan

Men zou denken dat Bhutan buiten de echte wereld staat en in een andere tijd leeft. Zo werd televisie er pas in 1999 geÔntroduceerd en kreeg het land pas in 2011 zijn eerste roltrap. Toch blijft het land zijn uniek karakter behouden. Hier schijnen trouwens ook de gelukkigste mensen ter wereld te wonen... Het land wordt niet voor niets wel eens het laatste Shangri La of paradijs genoemd. Tijdens deze uiterst volledige culturele rondreis reist u op individuele basis met een eigen privť gids.

Verder op het programma:

De Gangtey Gompa vallei
Het alomgekende 'Tijgersnest'
De Dochu La bergpasAsteria Expeditions - Poolexpedities, Reizen buiten het gewone en Lapland bestemmingen

Bhutan in het kort

Bhutan
Klik op de kaart voor een grotere versie.

Geografie: Het Koninkrijk Bhutan (of Bhoetan) is een land in AziŽ dat in de Himalaya ingeklemd ligt tussen China (Tibet) en India. Het is ca. 1.5x zo groot als BelgiŽ en heeft iets meer dan 2 miljoen inwoners.
De hoofdstad is Thimphu.
Het ligt in het oostelijk gedeelte van de Himalaya. In het noorden van het land reiken de bergtoppen over de 7000m met als hoogste berg de Kula Kangri (7553m).
Het zuidelijke gedeelte van het land ligt lager en heeft vruchtbare dicht beboste valleien met rivieren.

Klimaat: Door de geografie van het land kent Bhutan vele klimaatzones, van een hooggebergteklimaat in de bergen tot tropisch in het zuiden.

Taal: Het Dzongkha is de officiŽle taal van Bhutan. Dzongkha is een taal die afgeleid is van het oud-Tibetaans. Het is tevens de taal die in Nepal wordt gesproken.Stuur naar iemand die geÔnteresseerd kan zijn