Betoverend Bhutan

Bhutan is een andere unieke reisbestemming. Ongerepte natuur tussen de Himalayas en met een prachtige Boeddhistische cultuur in de vorm van de talrijke kloosterburchten en tempels die door de eeuwen heen intact is gebleven. Door een systeem van quota is een reis naar Bhutan zeker niet goedkoop, maar hier treft u dan ook een authentiek stukje natuur en cultuur.

Het landschap is overweldigend en wordt gekenmerkt door hoge bergen, dichte bebossing en monumentale kloosters en een uitzonderlijke fauna en flora die u van de ene verbazing in de andere zal laten vallen.

Uitzonderlijke fauna en flora Eťn van de uniekste culturen ter wereld

Mysterieuze kloosters en bezienswaardigheden, authentieke natuurpracht en ťťn van de uniekste culturen ter wereld, maken van Bhutan een stukje paradijs op aarde. Bhutan wordt niet voor niets wel eens 'Het Laatse Shangri La' genoemd.

Bhutan, dat verstopte koninkrijkje midden in de Himalaya, hangt vol met vlaggen. Niet enkel de lange witte, ook slingers met blauwe, groene, rode, gele en witte vlaggetjes, die kruisingen, bruggen, huizen, of eigenlijk alles kunnen versieren. Ze hangen op plaatsen waar geluk nodig is, ze vieren de blijdschap, de schoonheid, de verjaardag van de koning, of de heilige die hier op de rug van een tijgerin is geland op een berg.

Om van dit alles te genieten heeft Fly East met uiterste zorg volgende programma samengesteld:

17-daagse volledige rondreis op individuele basis

Bhutan in het kort

Bhutan
Klik op de kaart voor een grotere versie.

Geografie: Het Koninkrijk Bhutan (of Bhoetan) is een land in AziŽ dat in de Himalaya ingeklemd ligt tussen China (Tibet) en India. Het is ca. 1.5x zo groot als BelgiŽ en heeft iets meer dan 2 miljoen inwoners.
De hoofdstad is Thimphu.
Het ligt in het oostelijk gedeelte van de Himalaya. In het noorden van het land reiken de bergtoppen over de 7000m met als hoogste berg de Kula Kangri (7553m).
Het zuidelijke gedeelte van het land ligt lager en heeft vruchtbare dicht beboste valleien met rivieren.

Klimaat: Door de geografie van het land kent Bhutan vele klimaatzones, van een hooggebergteklimaat in de bergen tot tropisch in het zuiden.

Taal: Het Dzongkha is de officiŽle taal van Bhutan. Dzongkha is een taal die afgeleid is van het oud-Tibetaans. Het is tevens de taal die in Nepal wordt gesproken.Stuur naar iemand die geÔnteresseerd kan zijn
Asteria Expeditions - Poolexpedities, Reizen buiten het gewone en Lapland bestemmingen