U bent hier: Home Bhutan Bhutan, het laatste Shangri La Programma

Grote Bhutan rondreis - 17-daags individueel programma

Uitbreiding
Fly East biedt u de mogelijkheid om deze rondreis met enkele dagen te uit te breiden. Klik hier voor meer informatie hieromtrent.

Dag 1: BRUSSEL

Afreis uit Brussel.

Dag 2: KATHMANDU

Aankomst in Kathmandu (Nepal), gevolgd door transfer naar hotel.

Dag 3: KATHMANDU - PARO

Transfer naar de luchthaven van Katmandu voor de vlucht naar Paro (Bhutan). Verwelkoming en in de namiddag erste verkenning van de stad en de omgeving.

Paro is prachtig gelegen tussen de terrasvormige heuvel en de hele vallei hier herbergt de oudste tempel van Bhutan. Dzongs zijn fortachtige bouwwerken waarin zowel de wereldlijke als geestelijke macht in gevestigd waren/zijn. Enkele kenmerken van deze bouwstijl zijn de hoge witte gebouwen, pagodeachtige daken, uniek gebeeldhouwde en geschilderde vensters, etc.

Dag 4: PARO - THIMPU

Sightseeing te Paro met oa. de ruïnes van Drguyel Dzong. De ruïnes van het fort trekken nog altijd vele bezoekers aan omwille van z’n strategische ligging. U bezoekt er oa. ook de Ta Dzong of de uitkijktoren waarin nu het Nationaal Museum is in gevestigd. Vervolgens wandelt u bergafwaarts naar de Rinpung Dzong die dienst doet als administratief centrum en school voor monniken. Via een prachtige overdekte houten brug brug kan men opnieuw het centrum van Paro bereiken. Deze brug geldt als één van de mooiste van heel Bhutan.

Dzongs zijn fortachtige bouwwerken waarin zowel de wereldlijke en geestelijk macht in gevestigd waren. Enkele kenmerken van deze bouwstijl zijn de hoge witte gebouwen, pagode-achtige daken, uniek gebeeldhouwde en geschilderde vensters,...

In de vooravond transfer naar Thimphu.

Authentieke natuurpracht van de Paro vallei De Ta Dzong in Paro waar nu het Nationaal Museum is gevestigd

Dag 5: THIMPU

In de voormiddag sightseeing in Thimphu. Bezoek aan een lokaal ziekenhuis waar de traditionele oude kunst van het genezen nog wordt toegepast. Verder ook nog bezoeken aan de National Library en een aantal centra waar nog oude plaatselijke ambachten worden beoefend. Op vrijdag, zaterdag en zeker op zondag vinden hier ook lokale markten plaats die een bezoekje meer dan waard zijn. Op zondag wordt boogschieten, de nationale sport in Bhutan, veel beoefend.

In de namiddag bezoek aan Memorial Chorten, het 15e eeuws klooster van Changangkha en Motithang, een minizoo waar oa. de zeldzame 'Takin', het nationale dier van Bhutan te bekijken is. Verder geniet u ook van mooie uitzichten op de valleien rond Thimphu. In de periode september/oktober wordt hier ook het Thimphu Tsechu festival georganiseerd; een 3-daags festival dat vele buitenlanders aantrekt.

Dag 6: THIMPU - PUNIKHA - WANGIPHODRANG

Rit van 3u van Thimphu naar Wangdiphodrang (1.350m) over de Dochu La bergpas (3.100m). Onderweg wordt in Punikha (1.350m) de Dzong bezocht. Punikha was vroeger de hoofdstad van Bhutan. Deze dzong is gebouwd tussen 2 rivieren en heeft in de loop van de geschiedenis vele overstromingen en branden overleefd. Tijdens de wintermaanden is hier ook de verblijfplaats van de koning omwille van het warmere klimaat.

De Dochu La bergpas op een hoogte van meer dan 3.000m De Dzong in Punikha werd gebouwd tussen 2 rivieren

Dag 7: WANGIPHODRANG - GANGTEY - WANGIPHODRANG

Daguitstap naar de Gangtey Gompa Vallei. Deze vallei ligt op een hoogte van van 2.800m en hier is ook het enige Nyingmapa klooster van West-Bhutan gelegen. Deze wondermooie vallei is ook de plaats waar de zwartnek kraanvogels terug te vinden zijn. Tijdens de barre wintermaanden ontvluchten ze het Tibetaans Plateau om hier te overnwinteren. Tijdens de wintermaanden (4 à 5 maanden) verblijven momenteel zo’n 200 à 300 kraanvogels in deze vallei en er worden vele maatregelen genomen om deze unieke vogelsoort zo goed mogelijk te beschermen. Na een dag verkenning van deze vallei keert u terug naar het hotel.

Dag 8: WANGIPHODRANG - BUMTHANG

De rondreis gaat verder de bergen door van Wangdiphodrang naar Bumthang met passages over de Pele La (3.390m) en Yuto La (3.400m) bergpassen. De transfer duurt 6 à 7 uur maar onderweg wordt u beloond met prachtige uitzichten op de Himalayas, hier en daar huisjes, boerderijtjes en bossen vol met dennen en rhododendrons. Over de middag staat een picnic lunch op het programma nabij het 18e eeuwse Chendebji Chorten.

Onderweg staat ook nog een bezoek aan Trongsa op het programma. Trongsa betekent 'nieuw dorp' en dit komt doordat het dorp voornamelijk bestaat uit vluchtelingen uit Tibet. Het meest indrukwekkend bouwwerk hier is de Trongsa Dzong met z’n 23 tempels. Gedurende de 17e eeuw werd het hele oosten van Bhutan vanuit deze dzong gecontroleerd en bestuurd. Bezoekers zijn niet toegelaten om het gebouw aan de binnenkant te bezoeken.

Het laatste deel gaat naar Bhumthang met onderweg ook nog een bezoek aan lokale weverij.

Overnachting in guest houses te Bhumthang.

Dag 9: BUMTHANG

Bumthang (2.600m) en heeft een eigenheid die iedere bezoeker charmeert en het plaatsje onderscheidt van andere gebieden in Bhutan. Een bezoek aan Bhumthang is de lange rit ongetwijfeld meer dan waard. Deze spirituele regio bestaat uit een 4-tal kleinere valleien.

In Bhumthang bezoekt u oa de Jakar Dzong, het 7e eeuwse klooster van Jambay Lakhang, het klooster van Kurjey en de kloosters van Tamshing en Kunchosum. Alle kloosters liggen dicht bij elkaar en de bezoeken gebeuren te voet.

De Pele La bergpas brengt ons naar Bumthang Bumthang (2.600m) heeft een eigenheid die iedere bezoeker charmeert

Dag 10: BUMTHANG - URA - BHUMTHANG

Rit van 2u over de Shertang La bergpas naar Ura, een dorp met middeleeuwse allures. Bezoek aan het nieuwe klooster van Ura en wat vrije tijd om in het dorpje rond te wandelen. Onderweg staat ook nog een bezoek gepland aan het meer van Mebartso. 's Avonds bezoek aan een lokale boerderij in Bhumthang waar cider, appelsap en kaas worden gemaakt.

Dag 11: BUMTHANG - WANGDIPHODRANG

Transfer terug naar Wangdiphodrang.

Dag 12: WANGDIPHODRANG - PARO

Laatste stuk van de transfer terug naar Paro.
Korte wandeling onderweg langs velden en boerderijtjes naar het klooster van Chimme Lakhang. Dit klooster werd gebouwd in de 15e eeuw en is gewijd aan Lam Drukpa Kunley. Hij is één van de meest populaire heiligen van Bhutan en z’n tempel wordt het vaakst bezocht door kinderloze koppels.

Lunch te Thimphu en vervolgens verder naar Paro waar de Simtokha Dzong bezocht wordt. Dit is het oudste gebouw van Bhutan en doet nu dienst als een boeddhistisch universiteit.

Ura, een bergdorpje met middeleeuwse allures Taktsang klooster, beter bekend als het Tijgersnest

Dag 13: PARO

Dagwandeling naar het Taktsang klooster dat beter bekend is als het Tijgersnest. De wandeling gaat eerst bergopwaarts (2 à 3u) langsheen dennebossen en kleine dorpjes. Het klooster is gebouwd op de rand van een steile klif op zo’n 800m hoogte boven de Paro vallei. Een bezoek aan het tijgersnest is ongetwijfeld een must do als u Bhutan volledig wil ontdekken en vormt tevens een mooie afsluiter van de rondreis. Ter plaatse kunnen ook paarden gehuurd worden (mits supplement, ter plaatse te regelen) om de tocht naar het Tijgersnest te ondernemen.

Dag 14: PARO - KATHMANDU

Transfer naar de luchthaven van Paro voor de lokale vlucht terug naar Kathmandu. Aankomst en transfer naar het hotel.

Dag 15: KATHMANDU

Vrije dag te Kathmandu en tevens reseverdag.

Dag 16: KATHMANDU

Vrije voormiddag.
Transfer naar de luchthaven van Kathmandu voor de terugvlucht naar Brussel.

Dag 17: BRUSSEL

Aankomst Brussel.

Opmerking:
In de grotere steden is het mogelijk om te verblijven in superieure hotels. Vraag naar de verschillende mogelijkheden. Gelieve ons te contacteren indien u een kortere rondreis in Bhutan wil maken.

Sterke punten

• Uiterst volledige culturele rondreis naar een uniek Boedhistisch koninkrijk

• Klassieke bezoeken aangevuld met minder toeristische site

• Speciale aandacht voor de typische cultuur en folkore

• Bezoek aan het adembenemende 'Tijgersnest'

• Reeds gegarandeerd vanaf 1 deelnemer

Reisweg

Bhutan
Klik op de kaart voor een grotere versie.Stuur naar iemand die geïnteresseerd kan zijn
Asteria Expeditions - Poolexpedities, Reizen buiten het gewone en Lapland bestemmingen