U bent hier: Home Noord-India Betoverend Ladakh

Betoverend Ladakh

Betoverend Ladakh

Ladakh ligt in het uiterste noordwesten van India en is daadwerkelijk een bestemming met uitersten: in het zicht van de immense Himalayatoppen wisselen groene bossen, prachtige valleien en droge steen- woestijnen elkaar voortdurend af. Hier vindt u heel wat boedhistische kloosters terug net als één van
de hoogst bereidbare bergpassen ter wereld.

Meer lezen

Individueel programma
Bekijk het fotoalbum
Bekijk de prijzen van deze programma
Schrijf in voor deze rondreis

Foto's

Ontdek klein-Tibet

Hoog in de bergen achter de Himalaya ligt het land van de Ladakhi's, een vriendelijk volk van Tibetaanse oorsprong dat het grootste deel van het jaar afgesloten van de buitenwereld leeft. Ladakh wordt ook wel klein-Tibet genoemd vanwege de talloze kloosters, kleurrijke gebedsvlaggen en indrukwekkende berglandschappen. Zanskar, Ladakh en Karakorum hebben de grootste gletsjers, buiten het poolgebied.

Enkele hoogtepunten:

Bijwonen van het Hemis festival
Kordong-La, de hoogste bergpas ter wereld
Maak kennis met de Drongh-Pa bevolking
Het Sankar klooster en Leh-Chen Palkar

Ladakh in het kort

Ladakh
Klik op de kaart voor een grotere versie.

Geografie: Ladakh vormt een deel van Jammu en Kasjmir in het noorden van India en vormt de grens tussen de westelijke Himalaya en het Tibetaans Hoogland. Leh, de hoofdstad van Ladakh, telt zo'n 15.000 inwoners.

Klimaat: De hoogte in Ladakh is de belangrijkste factor waardoor het lokale klimaat wordt beinvloed. Tijdens de zomer komen temperaturen voor van 20°C; in juli & augustus zelfs boven de 30°C. 's Nachts en op hoge passen kan het vriezen.
's Winters is het weer helder en zonnig maar bar koud met temperaturen tot -30°C. In Ladakh regent het heel weinig, maar als het regent kan het hevig zijn.

Cultuur: In Ladakh domineert de Tibetaanse cultuur het leven. De oorspronkelijke bevolking bestond uit Khampanomaden, die met geiten, jaks en schapen rondtrokken. Ook nu nog zijn in de meer afgelegen gebieden nomaden te vinden. De Ladakhi bevolking is voornamelijk boeddhistisch.Stuur naar iemand die geďnteresseerd kan zijn