U bent hier: Home Noord-India Betoverend Ladakh Ladakh

Ladakh - Tibet in het klein

Ladakh ligt in het uiterste noordwesten van India en is daadwerkelijk een bevolking met uitersten; in het zicht van de immense Himalaya toppen wisselen groene bossen, prachtige valleien en droge steenwoestijnen elkaar voortdurend af. Hier vindt u heel wat boeddhistische kloosters terug net als één van de hoogst berijdbare bergpassen ter wereld.

Ladakh wordt doorkruist door honderden met sneeuwbedekte Himalaya pieken. Zanskar, Ladakh en Karakorum hebben de grootste gletsjers, buiten het poolgebied. Het merendeel van de bevolking in dit barre ongewoon gebied, leeft langs de rivieren; velden die oases lijken contrasteren buitengewoon met de grijze en bruine rotsen die door de overdrijvende wolken steeds van kleur veranderen. De Indus rivier ontspringt in Tibet aan Kailash berg en eindigt zijn lange tocht aan de Pakistaanse kust en is een echte levensader voor Ladakh.

Adembenemende landschappen Kordong La, één van de hoogst berijdbare bergpassen ter wereld

In vroegere tijden trokken de karavanen uit Tibet, Himachal, Kashmir, Centraal Azië en Sinkiang hier voorbij. Zout, zwavel, kruiden, brokaat, parels, metaal, karpetten, thee en abrikozaen werden verhandeld.

De hoofdstad Leh ligt in een vruchtbare zijvallei van de Indus, op een hoogte van 3.500m. Er zijn twee verbindingswegen over land, naar Srinigar en via Manali naar Leh.

 

Ladakh in het kort

Ladakh
Klik op de kaart voor een grotere versie.

Geografie: Ladakh vormt een deel van Jammu en Kasjmir in het noorden van India en vormt de grens tussen de westelijke Himalaya en het Tibetaans Hoogland. Leh, de hoofdstad van Ladakh, telt zo'n 15.000 inwoners.

Klimaat: De hoogte in Ladakh is de belangrijkste factor waardoor het lokale klimaat wordt beinvloed. Tijdens de zomer komen temperaturen voor van 20°C; in juli & augustus zelfs boven de 30°C. 's Nachts en op hoge passen kan het vriezen.
's Winters is het weer helder en zonnig maar bar koud met temperaturen tot -30°C. In Ladakh regent het heel weinig, maar als het regent kan het hevig zijn.

Cultuur: In Ladakh domineert de Tibetaanse cultuur het leven. De oorspronkelijke bevolking bestond uit Khampanomaden, die met geiten, jaks en schapen rondtrokken. Ook nu nog zijn in de meer afgelegen gebieden nomaden te vinden. De Ladakhi bevolking is voornamelijk boeddhistisch.Stuur naar iemand die geïnteresseerd kan zijn
Asteria Expeditions - Poolexpedities, Reizen buiten het gewone en Lapland bestemmingen